Elismerések az egészségügyi dolgozók napján

A magyar egészségügy napja alkalmából orvosi előléptetéseket, elismeréseket adtak át a Gróf Tisza István Kórházban megemlékezve a nap névadójáról, Semmelweis Ignácról is.

Számos munkatársunk csendben végzi dolgát, de lényegesen többet tesznek, mint ami elvárható volna – mondta Muraközi Zoltán. A főigazgató úgy folytatta: ezt a szimpatikus, közösségi szellemű tevékenységüket szeretnék az adományozott elismerésekkel és előléptetésekkel honorálni.

Az idei Semmelweis napi ünnepség kivételesnek számított, mert – ahogy Kóti Csaba a Magyar Orvosi Kamara megyei alelnöke fogalmazott – a jelen és a jövő érdekében végzett kiváló munka elismerése mellett a múltban a kórházért dolgozó kiválóságokról is megemlékeznek. A kórház udvarán ebből az alkalomból ünnepélyesen adtak át egy emlékművet, melyen Balassa János sebészorvos gondolata olvasható: „Másokért, nem magunknak élni”

A magyar egészségügy napja alkalmából hat orvost léptettek elő. Munkájuk elismeréseként ketten kiváló dolgozói kitüntetést vehettek át. Igazgatói dicséretben nyolcan, illetve egy ápolói kollektíva részesült.

 

 

K.Zs.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap