Nemzetközi kapcsolat a gyermekek védelmében

A magyar gyermekvédelmi rendszer bemutatása volt a célja annak a konferenciának, melyet a Bihari Szociális Szolgáltató Központ rendezett június elején.

Az intézmény kapcsolatba került az EUROMET nevű nemzetközi szervezettel, mely egy egyedi, nemzetközi gyermekvédelmi társaság. 

Az EUROMET célja, hogy a hátrányos helyzetű gyermekekkel való foglalkozást segítsék, és ezen ügyek feldolgozását, valamint a tagországok különböző módszereit egymással megosszák. A szervezet elnöke, Kent Ehliasson és alelnöke, Kai Laitinen Magyarországra utazott, hogy megismerhesse az itteni rendszert. Hazánkban a Bihari Szociális Szolgáltató Központ lehet az EUROMET első partnere. A vendégeket Muraközi István polgármester köszöntötte a városházán. Kent Ehliasson a szervezet elnöke elmondta, hogy jelenleg 9 tagországból áll az egyesület, nagyon kíváncsiak a magyar rendszerre, mert szeretnék Magyarországot is meghívni ebbe a nemzetközi hálózatba. Szabóné Kovács Zsuzsanna a Bihari Szociális Szolgáltató Központ vezetője bemutatta a magyar gyermekvédelmi rendszert, és örömét fejezte ki, hogy létrejöhet a két szervezet között a partneri kapcsolat. Az EUROMET vezetői több napos első látogatásuk alkalmával a gyermekvédelmi rendszer mellett megismerhették városunkat, fővárosunkat, és betekintést nyerhettek a magyar kultúrába is.

 

SKGy

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap