Hamarosan kezdődik a városközpont újabb felújítása

Lakossági fórumon ismertették a következő hónapok egyik legnagyobb berettyóújfalui projektjét a „Berettyóújfalu, az egészséges zöldváros” című beruházást.

A pályázatot az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósítja meg Berettyóújfalu Város Önkormányzata az elkövetkező több mint egy év során.

A terveket bemutató tájékoztatón, Muraközi István polgármester, Kövesiné Árgyelán Kata projektmenedzser, valamint a városfejlesztési iroda részéről Sólya László irodavezető és Demény Zsolt pályázati referens mutatta be a beruházás részleteit. A fejlesztés fő területei a belváros zöldövezeteinek, parkjainak megújítása és a sportcsarnok felújítása.

Muraközi István kiemelte, hogy ez már a harmadik vársoközpontot érintő felújítás a városban. A 700 millió forintos projekt 100 %-os támogatású, amely tíz beavatkozási területen fogja a város zöldterületeit, épületeit és úthálózatát megújítani: tanösvények, futópálya, szabadtéri kondi park, kutyafuttató, játszóterek és sétányok kialakításával. A mostani lakossági fórum is azt a célt szolgálja, hogy még a munkák megkezdése előtt – kapcsolatban a lakossággal – meghallgassuk az észrevételeket és a javaslatokat.

A helyszínek: Népliget Bajcsy-Zsilinszky - lakótelep parkja, József Attila - lakótelep játszótéri parkja, és díszkutas parkja, Bessenyei –lakótelep I-II park, Vörösmarty tér, Szerelempark, Kabos Endre Városi Sportcsarnok épületének és környékének megújítása. A projekt 2019. ősz végére készülhet el a Széchenyi 2020 program keretében. A lakossági észrevételek folyamatos összegyűjtése mellett zajló munkákról és tervekről a többet tudni vágyók hamarosan a város honlapján részletesebben is olvashatnak.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap