Szép magyar beszéd

Idén is megrendezték a Kazinczyról elnevezett „Szép Magyar Beszéd”  című versenyt a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor termében.
A diákok két kategóriában 5-6. illetve 7-8. évfolyamon méretették meg magukat. Először a szabadon választott prózai szöveget olvasták fel, majd a kisebbek a Szent László király utolsó győzelme című szöveggel, a nagyobbak Ravasz László: Cseresznyervirág című művével birkóztak meg. A háromtagú zsűri egyik tagja Szémáné Veres Gabriella értékelte a versenyt.
Idén is megrendezték a Kazinczyról elnevezett
„Szép Magyar Beszéd”  című versenyt a Nadányi Zoltán Művelődési Ház Erdélyi Gábor termében.

 – A verseny folyamán értékeltük mennyire készültek fel a tanulók. A hozott anyagot hogyan adták elő, mennyire volt tiszta a beszédük és mennyire tudták hangsúlyozni az adott szöveget, attól függően hogyan azonosultak vele. Ezek után volt egy kötelező szöveg is, amit elő kellett adni, erre tizenöt perc felkészülési idő állt rendelkezésükre. Sok diáknál ez döntötte el igazán a helyezést is. Nagyon kiegyenlített volt a mezőny, minden tanuló nagyon szépen felkészült a versenyre. Valószínű, hogy ezt a vetélkedőt már megelőzte egy iskolai forduló is. Tehát ide már a valóban tehetséges diákok érkeztek. Minden tanulót és minden felkészítő tanárt nagy dicséret illet a felkészülés folyamatában - mondta Szémáné Veres Gabriella, irodalmi muzeológus. Az első helyezett 5-6.-os korosztályban Molnár Viktória a Hunyadi Mátyás Tagiskola tanulója lett, a 7-8.-sok között pedig Szepesi Petra a József Attila Általános Iskola diákja végzett az első helyen. A verseny folytatódik, harmadik fordulója áprilisban lesz Kisújszálláson.

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap