Új eszközöket kapott a gyermekgyógyászati osztály

Városunk kórháza új gyógyászati eszközöket kapott a TAMA Hungary Kft adományának köszönhetően. A gyermek-osztály új EKG eszközzel valamint spirométerrel gazdagodott, amely a gyermek pulmonológiai szakrendelő diagnosztikai palettáját erősíti majd.

A TAMA Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a kezdeményezés nagyon fontos, hiszen a vállalat főértékei között szerepel a társadalmi szerepvállalás: - cégünk mezőgazdasági csomagoló eszközök gyártásával foglalkozik, Berettyóújfaluban dolgozunk, több mint háromszáz fővel. Minden évben 10-15 %-ot fejlődünk, a városban mi vagyunk az egyik legnagyobb termelő vállalat. Vállalati értékeink között fő helyen szerepelnek a saját dolgozóink. Ezért a társadalmi szerepvállalás fontos számunkra és az is, hogy a dolgozóinkat ez érintse, így esett a választásunk a gyerek osztályra, hiszen a vállalatnál dolgozóknak is több mint kétszáz gyermeke van. A kórháznak új EKG eszközre és spirométerre volt szüksége – mondta Győrfi Sándor a TAMA Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

Az adományozást örömmel fogadtuk, hiszen spirométer eddig még nem volt a gyermekosztályon – fogalmazott Dr. Muraközi Zoltán az ünnepélyes átadón.  Úgy folytatta: az EKG készülék speciálisan gyermekek számára készült, ez a gyermekosztályon fok működni a jövőben, a spirométer pedig a gyermek pulmonológiai szakrendelésen. Ez a készülék arra képes, hogy a légzés vizsgálatával különböző betegségeket tudjanak megállapítani, illetőleg a kezelések hatásosságát lehet ellenőrizni a segítségével – mondta Dr. Muraközi Zoltán a Gróf Tisza István Kórház főigazgatója. 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap