Lelkipásztor beiktatási istentisztelet

Ünnepélyes istentisztelet keretében iktatták be tisztébe Kiss Jánost, a Berettyóújfalui Baptista Gyülekezet új lelkipásztorát. A január 13-i ünnepi alkalmon Papp János, a Magyarországi Baptista Egyház elnöke hirdetett igét.

Papp János egyházi beszédében elmondta, mi magunk tehetünk azért, hogy komoly emberek legyünk, akikre odafigyelnek. Súlyt életünknek Isten üzenete adhat, és törekedjünk arra, hogy a hit embereivé váljunk. A Magyarországi Baptista Egyház elnöke végezte a beiktatás szolgálatát is. A Szószéki Bibliát, vagyis a szolgálatot Papp Dániel, a városi gyülekezet korábbi lelkipásztora adta át Kiss Jánosnak. A felekezet új lelkészét tavaly decemberben avatták fel lelkipásztorrá, a pedagógusmunka mellett a Püspökladányi és Hajdúszoboszlói Baptista Gyülekezetekben szolgált. Székfoglaló beszédét azzal kezdte, életünk során a legnagyobb kihívással kell szembenéznünk, azzal, hogy megtaláljuk az életre vezető ösvényt. – 2017. december 1-je óta járok át a testvéri közösségbe, próbálom megismerni a gyülekezetet, látogatni az embereket, részt vettem már különböző szolgálatokban. A berettyóújfalui körzetnek van még három tagállomása (Biharkeresztes, Bakonszeg, Hencida), hozzájuk is kijárunk, ott is végezzük az istentiszteleti szolgálatokat és látogatásokat, próbálunk segíteni nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is a testvéreken. A jövőre vonatkozóan, mivel 23 éve pedagógus is vagyok, nagyon fontos számomra a fiatalok közötti misszió a szolgálatok területén. Remélem, ha megismerkedünk a helyi iskolákkal, egy ifjúsági misszió is elindulhat, amivel a fiatalokat meg fogjuk tudni szólítani – mondta el Kiss János.

A lelkipásztor bízik benne, hogy a gyülekezettel közösen meg fogják látni Isten akaratát, ezáltal építő munkát és szolgálatot tudnak végezni a városban.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap