Sikeres volt a LED-csereprogram

1173 háztartás vett részt az ingyenes lakossági LED-csereprogramban Berettyóújfaluban. A sikeres regisztrálók az energiatakarékos izzókat május végén, június elején vehették át a Nadányi Zoltán Művelődési Házban.

A gyorsabb, illetve kényelmesebb átvétel érdekében az izzókat választókerületekre bontva, külön asztaloknál az egyéni választókerületek képviselői, valamint a Berettyó Kulturális Központ munkatársai adták át.

A LED izzókkal a hagyományos égőkhöz képest jelentős energiát lehet megtakarítani. Élettartamuk hosszú, akár 10 éves. Olvasható a CYEB Energiakereskedő Kft. oldalán, akik – Berettyóújfalu Város Önkormányzatával közösen – lehetőséget teremtettek az ingyenes csereprogramra. Muraközi István szerkesztőségünknek úgy fogalmazott, a projekt eredményesen zajlott az energiakereskedő Kft.-vel. Hangsúlyozta, számottevő regisztráció érkezett be, ezért céljuk, hogy a jövőben településünk újra részt vehessen a programban. Ahogyan a polgármester elmondta, a jövő év első felében újabb regisztrációs időszak kezdődik. Az idei évhez hasonlóan egy hónap áll majd rendelkezésükre azoknak, akik szeretnének LED izzókat igényelni. A polgármester bizakodva tette hozzá, vélhetőleg jelentős energiamegtakarítás lesz tapasztalható a háztartásokban.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap