Ahogy a korábbi években, úgy most is az „Alkotni jó!” címet viselő kiállítás keretében mutatkoznak be az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola pedagógusai. A december 16-án nyílt tárlaton az oktatók szabadidejében készült alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők.
„Népzene szárnyán a Balkántól Magyarországig” – ezt a címet viselte a Filharmónia Magyarország 2019/2020-as évadának első alkalma.
Önállóvá válásának ötvenéves évfordulóját jubileumi emlékezéssel ünnepelte a BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma.
Több mint 70 iskola kapcsolódott ahhoz a kísérlethez, melyet a nagy Periódusos Rendszer Performansz Guinness Record címmel az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Magyar Kémikusok Egyesülete kezdeményezett.
Egy nem mindennapi sportággal ismerkedhettek az intézmény falai között a József Attila Általános Iskolában.
A Bajnóca Néptánc Egyesület szervezésében december 8-án tartották meg a III. Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenyt. A regionális megmérettetésre közel száz táncoslábú fiatal érkezett, akik öt korcsoportban, szóló és páros kategóriákban mutatták meg tudásukat.
„Aki zenével indul az életbe, bearanyozza minden későbbi tevékenységét, az életnek olyan kincsét kapja ezzel, amely átsegíti sok bajon.” Kodály Zoltán idézete hangzott el az idei ifjúsági fúvószenekari évzáró koncert bevezető gondolataként.
Idén már huszonkettedik alkalommal tartották meg a Bihari Számadó Napokat, ahol közel hetven kiállító volt jelen termékeivel és szolgáltatásaival.
A tavalyi évhez hasonlóan ismét kiállításmegnyitó társult kísérőprogramként az első adventi gyertyagyújtáshoz. A Mozi Galéria falain vitéz Dombi Géza Zsigmond munkái láthatóak.
Az idei évben november 9 és 10-én zajlott le Tokióban a négy évente megrendezésre kerülő, súlycsoport nélküli Shinkyokushin Karate Világbajnokság, ahová kevés híján 200 versenyző érkezett a világ minden tájáról.
1. oldal / 18

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap