Az „Odaveszett Bihar…” címet viselő alkalom keretében október 17-én emlékeztek meg a II. világháború berettyóújfalui áldozatairól, köztük Oláh Zsigmond református hitoktató lelkész tragikus haláláról.
Új tag a Humánpolitikai Bizottságban, döntések közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban, rendeletalkotás a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól. Üléseztek a képviselők szeptember 3-án.
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a Mezei-Vill Kft. ügyvezetőjének, Mezei Józsefnek a berettyóújfalui vállalkozásnak nyújtott versenyképesség növelő támogatásról szóló dokumentumot.
Szeptember 4-én ünnepélyes keretek között adták át az M4-es autópálya határig tartó 26,5 kilométeres szakaszát, illetve a Nagykereki-Bors II autópálya határátkelőhelyet.
Elsősegélynyújtó bemutató és néptánc is volt a Bihari Lövészklub augusztus 20-hoz már huszadik alkalommal csatlakozó versenyén.
Június utolsó napján adták át az újonnan elkészült Tépe-Berettyóújfalu közötti kerékpárutat. A két település közötti 8,3 kilométeres szakasz – amely nemcsak a turisták, hanem a hivatásforgalmi kerékpárosok számára is sokat jelent – 945 millió forintból épült meg.
Szent István napján, az államalapítás ünnepén rendezett programok a berettyószentmártoni katolikus templomban szentmisével indultak. A szentmisét Rákóczi Jenő plébános mutatta be.
A trianoni békeszerződés aláírásának eredeti időpontjában, 16 óra 32 perckor szerte a Kárpát-medencében megszólaltak a templomok harangjai, a nemzeti lobogók félárbócra engedve emlékeztettek a 100 évvel ezelőtti eseményekre.
Mostantól korszerűbb lámpatestek adnak fényt esténként Berettyóújfalunak. A megújult, LED-es közvilágítási rendszert május 22-én, a város napjának előestéjén adták át.
Ismét gyerekzsivajtól hangos az óvodák udvara, hiszen május 25-én újra kinyitotta kapuit a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde. Az előző hetekben mindössze negyvenöt gyermek ellátásáról gondoskodtak. Az újranyitáselső napján már százhetvenöt gyermeket fogadtak városszerte.
1. oldal / 20

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap