Előadás az elfogadás és az önszeretet fontosságárólNagyon sokan voltak kíváncsiak Szilágyi Dorina egészségpszichológus előadására, aki az önértékelésről, önbizalomról és önelfogadásról beszélt a művelődési ház által életre hívott Test-lélek-harmónia programsorozat legújabb alkalmán.

 

Hetedik ciklusát kezdi meg Vitányi IstvánHetedik alkalommal vehette át mandátumát Dr. Vitányi István április 26-án ünnepélyes keretek között. A Fidesz-KDNP Hajdú-Bihar megyei 4. számú országgyűlési egyéni választókerületének országgyűlési képviselője az április 3-ai választást a korábbi évekhez képest kimagasló szavazati aránnyal nyerte meg.


A kommunizmus bukását mutatja be a vándortárlatA kommunizmus bukását, valamint a kelet-európai nemzetek harminc évvel ezelőtti antikommunista forradalmát szemlélteti az a vándorkiállítás, amely április 21-e és 30-a között tekinthető meg a művelődési házban.

 

Pályázatokkal kapcsolatos döntésekIparterületek fejlesztésével, diétás konyha építésével, közbeszerzési eljárással kapcsolatban születtek döntések az április 12-én megtartott rendkívüli testületi ülésen.


Különleges program minden korosztály számáraJókedvű gyerekekkel, felnőttekkel, és persze megannyi színes LEGO-val telt meg a Sinka István Városi Könyvtár április 7. és 22. között. A nyíregyházi Tekerd2014 csoport segítségével kicsik és nagyok is részt vehettek a hatalmas, LEGO-ból készült mozaikok elkészítésében.

 

Új ideiglenes kiállítás látható a zsinagógábanA Holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából új kiállítás nyílt a Zsinagóga Kultúrtérben. A „Budapest-Bergen-Belsen-Svájc: a Kasztner-vonat fővárosi utasai” címet viselő tárlat olyan fővárosi személyek, illetve családok sorsát mutatja be, akik a Kasztner-vonaton utazva hagyták el Magyarországot, így megmenekülve a deportálástól.


Berecz András est a magyar költészet napjánA magyar költészet napját 1964 óta József Attila születésnapján ünneplik hazánkban. Ehhez kapcsolódóan irodalmi előadóestekkel, könyvbemutatókkal, költőtalálkozókkal tisztelegnek a magyar líra előtt minden esztendőben az ország számos pontján. Ebből az alkalomból érkezett városunkba Berecz András április 11-én.

 

A nemzetközi roma napot ünnepeltékAz április 8-ai nemzetközi roma nap többek között a romák társadalmi helyzetére hívja fel a figyelmet. Városunkban a Makk Kálmán Moziban Rácz Anikó „Cigánymesék” című kiállításának megnyitóval, illetve a Roma Produkciós Iroda kisfilmjeinek vetítésével ünnepelték az alkalmat.


A költészet napját ünnepeltékA Körömvirág Együttes Ady-emlékműsorát láthatták a város középiskolásai április 11-én a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. Ezen a napon ugyanis közel 60 éve a magyar költészet napját ünneplik szerte az országban.

 

Jubiláló színdarabot láthatott a közönségSzécsi Pál és Domján Edit tragikus sorsú, legendás szerelme elevenedett meg a művelődési ház színpadán április 10-én. Csikós Attila „Két összeillő ember” című darabjában a két magányos, útkereső embert Komáromi Anett és Nagy Róbert keltette életre.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap