A holokauszt magyarországi áldozataira emlékeztekA II. világháborút megelőző időszakban, 1933-ban a munkácsi zsidókat bemutató filmrészlet vetítésével kezdődött a holokauszt áldozatainak emléknapjára szervezett megemlékezés városunkban április 16-án. A visszatekintés után Heller Zsolt esszéista A magyarországi zsidóságról címmel tartott előadást a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színháztermében.

 

Szakmák éjszakájaPontosan délután két órakor a Bessenyei György Szakgimnázium több mint 100 diákja flashmobbal indította a "Szakmák Éjszakája" rendezvénysorozatot városunkban, amelyet idén országosan harmadik alkalommal rendeztek meg a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára.


Költészet napja Zalán TiborralA magyar költészet napját 1964 óta április 11-én ünneplik hazánkban. Berettyóújfaluban a Nadányi-emléktábla koszorúzásával vette kezdetét a költészet napja alkalmából szervezett ünnepség. Városunk idei vendége Zalán Tibor, József Attila-díjas költő volt, a zenei aláfestést a Körömvirág együttes szolgáltatta.

 

Csipetnyi mesékCsipetnyi mesék címmel nyílt könyvbemutatóval egybekötött kiállítás a gyermekkönyvtárban, amelyet Lénárt Attila fiatal grafikus művész hozott el a gyerekeknek. A szerzővel Fenyvesvölgyiné Tóth Zsuzsanna, a Magyar Kultúra Lovagja beszélgetett.


Felolvasónap és kiállítás Wass Albert műveibőlFelolvasónap és kiállítás fogadta az érdeklődőket városunk felnőtt könyvtárának részlegén, ahol többek között a költészet napja alkalmából, Wass Albert műveiből fiatalok és idősebbek egyaránt előadhatták a számukra legkedvesebb darabot.

 

Megnyílt Milák Róbert kiállításaA Holló László-díjas Milák Róbert festményeiből nyílt kiállítás a Mozi Galériában. A Capriccio címet viselő tárlat a festőművész több mint húsz alkotását mutatja be az érdeklődőknek.


Testünk a csoda interaktív kiállításTestünk a csoda címmel interaktív kiállítás várja az érdeklődőket a Nadányi Zoltán Művelődési Ház színháztermében. A kisebbek és nagyobbak számára egyaránt érdekes és játékos tárlat nyolc állomásán egy-egy szervrendszert mutat be.

 

Focitorna a jótékonyság jegyébenMásodik alkalommal adott otthont a Kabos Endre Városi Sportcsarnok a Bihari Sebészet Alapítvány jótékonysági focitornájának április 7-én. A hagyományteremtő szándékkal megrendezett eseményre idén kilenc csapat nevezett, akik ezúttal betegátemelő tálca beszerzése céljából játszottak egymás ellen jó hangulatú és izgalmas mérkőzéseket.


Vitányi István kapta a legtöbb szavazatotDr. Vitányi István, a FIDESZ-KDNP jelöltje szerezte meg a legtöbb szavazatot az április 8-án megtartott országgyűlési választáson, a Hajdú-Bihar megye 04. számú egyéni választókerületben.

 

Vona Gábor BerettyóújfalubanLakossági fórumot tartott a Jobbik miniszterelnök jelöltje Vona Gábor és a Hajdú-Bihar megyei négyes választókerület országgyűlési képviselőjelöltje, Keresztesy Gergő. A piactéri fórumon a kormányváltási szándékukról és programjukról hallhattak az érdeklődők. Keresztesy Gergő egy bejelentést is tett.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap