Gépészeti és elektronikai szakmákban képzik közösen a diákokatStratégiai együttműködési megállapodást kötött egymással a Krones Hungary Kft., a Berettyóújfalui és a Debreceni Szakképzési Centrum. A szerződés aláírásának eredményeképpen főleg gépészeti és elektronikai szakmákban, duális rendszerben képzik majd közösen a tanulókat.

 

„A lélek szirmairól” írt Faragó Maia bemutatkozó kötetébenAz Ünnepi Könyvhét minden olvasni szerető életében nagy öröm, de kifejezetten jeles alkalom volt ez az elsőkönyves írónő, Faragó Maia számára, akinek ez alkalomból került bemutatásra első, személyes ihletésű kötete, „A lélek szirmai”.


Testületi ülés szeptember elejénRendeletalkotás, pályázat kiírása, támogatási igény benyújtása. Többek között ezekben a témákban tárgyaltak előterjesztéseket a képviselő-testület tagjai, a szeptember 2-án megtartott ülésükön.

 

Rockzenéktől volt hangos a Civil UdvarFiatalos közegben, koncertek keretében népszerűsítették a rock műfaját a Biharicum Rockmaratonon. A több céllal létrejött rendezvény ötletét három évvel ezelőtt Papp Zsolt vetette fel.


Népzene- és néptáncszeretők találkoztakÚjra népzene- és néptáncszeretők töltötték meg a Nadányi Zoltán Művelődési Házat. A Bajnóca Néptánc Egyesület ezúttal a „Berettyó Nyárvégi Népzenei és Néptánc Találkozóra” várta az érdeklődőket.

 

Hangfelvételt készített a Simple Blues BandEgy önkormányzati pályázatnak köszönhetően nagy lehetőséghez jutott a Simple Blues Band. A négy éve alakult, modern blues műfajban tevékenykedő együttes 150.000 forint összegű támogatást nyert el, melyből egy tíz dalt tartalmazó hangfelvételt készített.


Blum Amramra és feleségére emlékeztekBlum Amram 1883-tól haláláig irányította a berettyóújfalui zsidó közösséget, ahol főrabbiként a térség meghatározó vallási vezetője volt. A csodarabbi 1907 szeptemberében hunyt el, ebből az alkalomból jártak városunkban a Debreceni Zsidó Hitközség képviselői, akik elsőként a Vágóhíd utcai zsidó temetőben Blum Amram és felesége sírjához látogattak el.

 

Tamus István kapta a Kárpáti Gusztáv-emlékgyűrűtA debreceni születésű grafikusművész, tanárt az államalapítás napján, a Kárpáti Gusztáv 80 - emlékkiállítás keretein belül jutalmazták a „Biharország festője” tiszteletére létrehozott emlékgyűrűvel alkotói, valamint tanítói munkásságának elismerése jeléül.


Zenés időutazás az idei utolsó Zenés Nyári EstékenKlasszikussá vált régi filmek örökzöld dallamai csendültek fel a Zenés Nyári Esték programsorozat idei utolsó alkalmán a művelődési ház színháztermében. A Régi idők mozija című darabot Komáromi Anett, Nagy Róbert és Liszi Melinda színművészek előadásában láthatta a közönség.

 

A KFT és a Kelemen Kabátban zenélt az államalapítás ünnepénHosszú idő után ismét megtelt városunk főtere a Szent István-napi programsorozat második napján. Több mint másfél év után rég nem látott, nagyszámú közönség gyűlt össze, és ünnepelte együtt országunk „születésnapját” a Kelemen Kabátban, a nagyváradi Mystique Majorette csoport, valamint az idén 40 éves KFT zenekarral.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap