Bodorka Matiné - Élőszavas mesemondás - Mátyás király meg az okos parasztAhogyan minden iskola és óvoda bezárta egy időre kapuit, úgy a Bodorka Népmesepont ajtajára is lakat került, mert egy szörnyűséges boszorkány megátkozta, hogy addig nem nyithat ki, amíg mindenki meg nem gyógyul abból a nyavalyából, amit ő idézett elő. Így most bent rekedtek azok a mesék is, amiket nektek szántunk, minden játékkal, bábbal, találós kérdéssel alkotással és kézműveskedéssel együtt.

 

Workshop a sikeres pályázatokértA „Berettyóújfalu mindannyiunk városa” elnevezésű projekt lehetőséget nyújt a helyi civil szervezeteknek, hogy támogatásban részesüljenek. A több mint 212 millió forintos keretre jelentkezhetnek egyesületek, többségi önkormányzati tulajdonú és nonprofit gazdasági társaságok, egyházi jogi személyek, alapítványok, illetve köz alapítványok. A sikeres pályázatok benyújtása érdekében egy workshop keretein belül kívántak segítséget adni az érdeklődőknek.


Indulnak a nyári táborokNagy igény mutatkozik Berettyóújfalu állami fenntartású intézményeiben a nyári táboroztatásra. A Berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 260, a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 415 tanulója részére igényelték a szülők a táborok megszervezését júliusban és augusztusban.

 

100 évvel ezelőtt írták alá a trianoni békeszerződéstA trianoni békeszerződés aláírásának eredeti időpontjában, 16 óra 32 perckor szerte a Kárpát-medencében megszólaltak a templomok harangjai, a nemzeti lobogók félárbócra engedve emlékeztettek a 100 évvel ezelőtti eseményekre.


Épül az új ZeneiskolaA Széchenyi 2020 pályázat, EFOP-4.1.2-17-2017-00026 számú projekt jóvoltából elkezdődött az új Zeneiskola építése. Az új épület a Berettyóújfalui József Attila Általános Iskola Széchenyi István Tagiskolájának az udvarán épül fel.

 

A Berettyó Kártya ügyfélszolgálat és Tourinform iroda hírei2020. június 2-től újra a megszokott nyitvatartással várnak mindenkit a Berettyó Kártya ügyfélszolgálat és a Tourinform iroda munkatársai. A Berettyó Kártya használatával kedvezményesen vásárolhatnak a berettyóújfalui elfogadóhelyeken, emellett az ország számos pontján is. Az elfogadóhelyek listáját és minden további fontos információt a www.berettyokartya.hu honlapon olvashatnak. Érdemes követni a kártya Facebook oldalát is, ahol minden újdonságról értesülhetnek. (https://www.facebook.com/Berettyó-Kártya) Továbbra is várjuk leendő kártya elfogadóhely partnereink csatlakozását!


Folytatódik a református templom helyreállításaÚjabb mérföldkőhöz érkezett Berettyóújfaluban a református templom felújítása, hiszen a „Tiszántúl templomépítési program” keretén belül mintegy százötven millió forint támogatásban részesült a Berettyóújfalui Református Egyházközség.

 

Könyvtár olvasók nélkül ̶ már nem sokáig…A 2020-as évet a Sinka István Városi Könyvtár a változások évének tervezte. A megújuló Kálvin téri épületünkben a könyvtári tereket is megújítjuk. Az újonnan kialakításra kerülő rendezvénytermünkben, a kamaszkuckóban, a gyermekkönyvtár könyvkockájában számos interaktív elemmel gazdagodva tervezzük megmutatni, hogy Berettyóújfaluban van értéke a kultúrának.


Köszönjük, Berettyóújfalu!A koronavírus-járvány elleni védekezés első szakasza lezárult. A világviszonylatban is egyedülálló helyzet Magyarország, benne Berettyóújfalu polgárai számára is új helyzetet teremtettek, melyhez mindnyájunknak sikerült a leghatékonyabban alkalmazkodni.

 

A Humánpolitikai Bizottság 2020. évi pályázati felhívásai társadalmi szervezetek részéreBerettyóújfalu Város Önkormányzata Polgármesterének a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelet 1. §-ában kihirdetett veszélyhelyzetre figyelemmel, a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésében foglalt jogköre alapján a Humánpolitikai Bizottság feladat- és hatáskörében meghozott 33/2020. (V. 29.) Humánpolitikai Bizottsági határozata alapján pályázatot hirdet berettyóújfalui székhelyű, valamint a városban –kulturális, sport-, illetve egészségügyi és szociális téren – közösségi tevékenységet folytató társadalmi szervezetek 2020. évi támogatására.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap