A polgármester intézkedései a város költségvetését érintőenÁprilis 6-án közösségi oldalán jelentette be Muraközi István polgármester, hogy jelentősen átdolgozták a város - korábban elfogadott - 2020-as költségvetését. A városvezető úgy fogalmazott: a koronavírus elleni védekezés és a gazdaságvédelmi akcióterv végrehajtása az önkormányzatokra is komoly feladatokat ró

 

Szájmaszkokat gyártanak a helyi üzembenBerettyóújfalu önkormányzata szájmaszkokat rendelt a Beriv Ruhaipari Zrt.-től. A berettyóújfalui székhelyű ruhaipari céggel sikerült a városnak megállapodnia a szájmaszkok gyártásáról.


Lerakták az Ipari Park alapkövét BerettyóújfalubanEgy közel hatszáz millió forintos beruházás vette kezdetét Berettyóújfaluban az Északi Iparterület alapkőletételével. A projekt egy vissza nem térítendő európai uniós és hazai forrásból valósul meg a város északi részén, a 47-es és a 42-es főútvonal találkozásánál mintegy három hektárnyi területen.

 

Digitális oktatás és robotok a tanórákonSzakmai napot tartott a Diószegi Kis István Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, ahol az érdeklődök bemutató óra keretein belül ismerkedhettek a digitális oktatással.


Új szolgálati autó a polgárőrségnélEz az új szolgálati kocsi sokat lesz látható a város utcáin, ugyanis március 19-én mutatták be és állt teljes felszereléssel szolgálatba a berettyóújfalui polgárőrség legújabb járműve, mely műveleti szolgálatot lát majd el a jövőben.

 

Sikeresnek bizonyult az Egészségfejlesztési IrodaAz Egészségfejlesztési Iroda 2019-ben nyitotta meg kapuit azzal a céllal, hogy javuljon a lakosság egészségi állapota, és növekedjen a születéskor várható élettartam. Az iroda az Új Széchenyi Terv Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében közel 90 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatásból jött létre.


Összegyűlt a COVID-vírus szűrésére alkalmas laboreszköz áraCsupán 48 óra telt el azóta, hogy több médiumban, közösségi oldalakon megjelent, hogy a COVID-vírus szűrésére alkalmas laboreszközre gyűjtenek a kórház számára, a nagy számú adakozónak köszönhetően össze is gyűlt a megfelelő összeg, sőt egy kicsivel még több is.

 

Szájmaszkok gyártására álltak átMuraközi István polgármester közösségi oldalán tette közzé, hogy elkészültek a mintadarabok és kezdődhet a gyártás.


Laboreszközre gyűjtenek a kórház számáraBerettyóújfalu önkormányzata a korona vírus elleni védekezésben a Gróf Tisza István Kórháznak is szeretne segítséget nyújtani, ezért az egészégügyi intézet javaslatára egy új laboreszköz megvásárlásához járul hozzá

 

Sajtóközlemény - Egészségfejlesztési Iroda kialakítása BerettyóújfalubanA GRÓF TISZA ISTVÁN KÓRHÁZ - 100 százalékos támogatási intenzitás mellett – 89.979.538.- forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el az Új Széchenyi Terv, Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében kiírásra került „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése – népegészségügy helyi kapacitás fejlesztése” pályázati konstrukcióban az „Egészségfejlesztési iroda kialakítása a Berettyóújfalui járásban“ című projekt megvalósítására. A pályázat keretében megvalósultak különböző programok, klub és csoport foglalkozások, kiállítások, szűrő vizsgálatok.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap