Kabos Endre emléknap ötödik alkalommal - visszatekintés a korábbi évek megemlékezéseire (2016-2020)A 2020-as, ötödik alkalommal megrendezett Kabos Endre-emléknap tervezett programjából a járványhelyzet miatt csak a hagyományos emléktábla koszorúzásra kerülhetett sor. A megemlékezés zárt körben zajlott, csak a szervező Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Berettyó Kulturális Központ – Bihari Múzeum képviselői vettek részt, a nagyváradi emlékezők korábban, a határok lezárása előtt helyezték el koszorújukat a városi sportcsarnok bejáratánál.

 

A Berettyóújfalui Református Egyházközség november 15-i istentiszteleteA rendkívüli veszélyhelyzetre való tekintettel és a járvány terjedésének megfékezése érdekében a Magyarországi Református Egyház Zsinata döntése alapján elmaradnak az istentiszteletek és az igei alkalmak is. Ezért a Berettyóújfalui Református Egyházközség és a Berettyó Televízió közösen lehetőséget szeretne teremteni arra, hogy az istentiszteletet mindenki otthonából is megtekinthesse és részese legyen az alkalomnak. Igét hirdet Szabóné Nagy Andrea lelkipásztor, orgonán játszik Majláth József lelkipásztor.


Gobelin munkák díszítik a Mozi Galéria falaitVárosunkban már régóta hagyomány, hogy az év végéhez közeledve gobelin munkákból nyílik kiállítás a Makk Kálmán Mozi galériájában. Így történt ez most is, a falakat Lakó Jenőné és Györgyfi Gyuláné színes, számos témát felsorakoztató alkotásai díszítik.

 

Kijelölték a kötelező maszkviseléssel érintett közterületeketMuraközi István polgármester a maszkhasználat Berettyóújfaluban alkalmazandó szabályait illetően az egészségügyi, rendvédelmi és közigazgatási szakemberekkel folytatott egyeztetést követően az alábbi rendeletet hozta:


Bihari Szociális Szolgáltató KözpontAz új típusú koronavírus magyarországi megjelenése kapcsán a vírus terjedésének megelőzése érdekében összhangban a megjelent jogszabályokkal a Bihari Szociális Szolgáltató Központ (4100 Berettyóújfalu, Ady E. u. 2.) által nyújtott szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások vonatkozásában 2020. november 10. 24.00 órától, annak módosításáig, illetőleg visszavonásáig a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása mint intézményfenntartó nevében az alábbi intézkedéseket vezetem be az intézmény székhelyén és telephelyein:

 

Gyerekek ropták a néptáncotÁltalános és középiskolai korosztályból közel huszonöten érkeztek a IV. Berettyó Gyermek Szóló Néptáncversenyre november 7-én. A művelődési ház színháztermében megtartott alkalmon számos tájegység táncait láthatta a zsűri és a közönség.


Egy koncert, ahol a vadászkürté volt a főszerepNégy művész, akik azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy minél szélesebb körben megismertessék a közönséggel a vadászkürtöt, mint kevésbé ismert rézfúvós hangszert. Ők a Nimród Kürtkvartett, akik három évvel ezelőtt alakultak.

 

Halloweeni hangulat uralkodott a Sonivius Vappae koncertjénEurópai régizenétől volt hangos a Makk Kálmán Mozi október utolsó napján. A jó hangulatért a Sonivius Vappae együttes felelt, akik – saját megfogalmazásuk szerint – a középkor sarából életre kelt lármás semmirekellők bandája.


Az ’56-os forradalom és szabadságharc áldozataira emlékeztekAz 1956-os forradalom és szabadságharc áldozataira gondoltak vissza november 4-én. Ezen a napon a megemlékezők a hősök előtt hajtottak fejet, akik – akár az életük árán is – kiálltak a szabadság eszménye mellett.

 

Térzene a Bürkös ZenekarralAz 1998-ban alakult, 2019-ben Hajdú-Bihar megye Príma Díjas együttese, a Bürkös Zenekar játéka töltötte meg a Szent István teret muzsikával október 24-én délután.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap