Critical Mass – felvonulás és kerékpáros napA Critical Mass egyik jelképe a fej felé emelt bicikli, ami ezúttal sem maradt el, ahogyan a felvonulás sem a városban. Ebben az évben a Szélső Érték Kör Egyesület lelkes csapata vállalta magára a szervezői teendőket és várta egy egész napos programmal a bringásokat.

 

Több százan nézték meg a megújult ZsinagógátÉpületbemutató sétán nézhették meg a megújult Zsinagógát, és ismerhették meg annak történetét az érdeklődők szeptember 20-án. A felújított épületre rengetegen voltak kíváncsiak, a Zsinagóga megtekintésén több mint 250-en vettek részt.


Másik János szólóestMásik János énekes, zeneszerző volt a Zenés Nyári Esték programsorozat ráadás koncertjeinek idei utolsó vendége a művelődési ház udvarán.

 

Az első ráadás a Körömvirág együttesselA Körömvirág együttes nyitotta a Zenés Nyári Esték ráadás előadásait a kultúrház udvarán. És valóban igazi nyáresti hangulat volt a szeptemberi nyárban. Napnak, holdnak bolondja voltam, ezt a címet viselte az együttes műsora.


Nyitott Templomok NapjaA XIV. Ars Sacra Fesztivál idén is a Nyitott Templomok Napjával vette kezdetét szeptember 12-én. Berettyóújfaluban és Berettyószentmártonban a református és a római katolikus templomok történetével, közösségi életével, fejlesztésével ismerkedhetett meg az a közel negyven érdeklődő, aki regisztrált a programra.

 

A Dongó Együttes koncertje nyitotta a Térzene ProgramotSzabadtéri koncertre várták az érdeklődőket szeptember 12-én a Makk Kálmán Mozinál. A nyíregyházi Dongó Együttes a Térzene Program keretében érkezett városunkba.


Megújult a 47-es főút városon belüli szakaszaKét ütemben készült el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, hazai forrásból a 47-es főút teljes felújítása öt kilométer hosszan, mintegy bruttó 880 millió forint értékben. A projekt részeként a burkolaton túl megújult a szakaszon található Berettyó folyó felett átívelő híd is.

 

Szijjártó Péter BerettyóújfalubanSzijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter több programon is részt vett szeptember 4-én Berettyóújfaluban és a térségben.


Képviselő-testületi ülés szeptember 3-ánÚj tag a Humánpolitikai Bizottságban, döntések közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban, rendeletalkotás a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól. Üléseztek a képviselők szeptember 3-án.

 

Versenyképesség-növelő támogatást kapott a Mezei-Vill Kft.Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át a Mezei-Vill Kft. ügyvezetőjének, Mezei Józsefnek, a berettyóújfalui vállalkozásnak nyújtott versenyképesség növelő támogatásról szóló dokumentumot.

További hírenik...

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap