Környezettudatosságot hirdető kisautó járja az utcákat

Városunk az Energiaügyi Minisztérium támogatásával megvalósuló „Ne élj üvegházban!” című program keretében egy elektromos meghajtású kishaszongépjárművel gazdagodott.

A pályázatban a Városok, Falvak Szövetsége konzorciumi partnerként vesz részt, melynek elnöke a kisautó átadásán elmondta, a projektben az UNIVERITAS Alapítvánnyal dolgoznak együtt. „A tendernek fontos része a szemléletformálás, ezenkívül az érintett települések hozzájutottak egy-egy olyan járműhöz, melyet használni tudnak a mindennapokban” – tudtuk meg Halász Jánostól.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy választókerülete ebben a pályázatban is jól szerepelt.

A kisautó fenntartója a helyi önkormányzat, üzemeltetője pedig a Közintézmények Szolgáltató Irodája. A gépkocsi a gyermekek étkeztetésében, valamint a városüzemeltetési feladatok ellátásában is segíti a kollégák napi munkáját.

A tendernek köszönhetően Berettyóújfalu mellett a Városok, Falvak Szövetségének további 7 tagtelepülése kapott egy-egy elektromos meghajtású kisautót.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap