Elkezdődött a piac felújítása

Januárban kezdetét vette a piac felújítása, ami miatt némi változással kell számolniuk az ott árusítóknak és vásárlóknak egyaránt.

A munkálatok ideje alatt az eddig a sátor alatt árusítók a Millennium úton lévő parkolók területén (a Népliget utca felől a postáig) értékesítik portékáikat csütörtökön- és szombatonként. Ezeken a napokon az útszakaszt teljesen elzárják a forgalom elől 6:30 és 14 óra között. A lezárást ugyan ezt követően feloldják, de az út mentén kihelyezett pavilonok továbbra is ott maradnak, így érdemes mindenkinek körültekintően közlekednie. Emellett a vevők a piac területén árusítóktól is tudnak vásárolni. Az építkezés területétől három métert elhagyva mindenki biztonságosan hozzájuthat a szükséges termékekhez.

Ami a felújítást illeti: az Interreg ROHU-s pályázat keretében egy 653,33 m2 nettó alapterületű modernkori, a vásárlók igényeit minden tekintetben kielégítő korszerű vásárcsarnok (képzési központ) épül a meglévő piac bővítéseként. Városunk képzési programokat szervez 400 érdeklődő részére, akik mezőgazdasági és agrár-élelmiszeripari területen fejleszteni szeretnék készségeiket. Ezenkívül a határokon átnyúló úgynevezett „Helyi termékek napjain” lehetővé válik az új létesítmények megismerése Berettyóújfalu és Margitta régiók helybeli termelői részére. A több mint 925 ezer euró összköltségű projektnek köszönhetően megnő a lokális termékekre alapozott üzleti környezet színvonala, forgalma, a helyi árucikkek megvásárlásával pedig még saját környezetünk fenntarthatóságát is növeljük.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap