Fejlesztések Berettyószentmártonban és a Péterszegi úton

Komoly beruházások valósulnak meg az elkövetkezendő időszakban Berettyószentmártonban, valamint a Péterszegi úton.

A Szentmárton téren – egy nagymértékű fejlesztés keretében – többek között kerékpáros pihenőhelyet és játszóteret alakítanak ki 100%-os állami finanszírozásból. A munkaterületet március első hetében adták át, a munkálatokat helyi kivitelező végzi. – A közel 3200 négyzetméter területű téren 1308 m2 új térkő burkolatot, 17 padot és 13 asztalt helyeznek el, emellett kialakítanak egy szervízpontot is biciklisek részére. Városunkat Nagyváraddal kerékpárút is összeköti, így az itt áthaladók meg tudnak állni pihenni, esetleg egy karbantartást elvégezni a biciklijükön. A terület esztétikusabb megjelenését 10 fa, valamint 338 cserje telepítése fogja biztosítani. A 3-14 éves korú gyermekek számára pedig egy modern játszótér épül, amit 1000x1000x60 mm nagyságú gumilapokkal burkolnak majd a gyerekek biztonsága érdekében. A munka elvégzésére hét hónap áll a kivitelező rendelkezésére – tudtuk meg a felújítás részleteit Bónácz János alpolgármestertől. A beruházás bruttó 60 millió forintba kerül, viszont mivel ez egy néhány éve húzódó pályázat, így a felmerülő többletköltségeket (közel 9 millió forintot) az önkormányzat a 2021. évi költségvetéséből fogja fedezni.

A berettyószentmártoni városrészen élők régi álma válik valóra azzal, hogy a Magyar Posta kirendeltségének is otthont adó épületben, a Puskin utca 48. szám alatt bankjegykiadó automata fog üzemelni. – A Takarékbank Zrt.-vel már egyeztettünk erről, helyszíni találkozásunk is volt már. A pénzintézet biztonságtechnikai szakértői reményeink szerint hamarosan felveszik velünk a kapcsolatot, melyet követően elhelyezik a 0-24 órában működő ATM berendezést az önkormányzat tulajdonában álló létesítményben – mondta az alpolgármester. A szükséges átalakításokat Berettyóújfalu Város Önkormányzata és a Takarékbank Zrt. közösen végzi el.

A Péterszegi úton is egy fontos beruházás valósul meg TOP-os forrásból, bruttó 60 millió forintból. Ennek keretében gyalog- és kerékpárút-átkelőhelyet, bicikliutat, illetve két buszöblöt alakítanak ki a fent említett szakaszon. A munkálatokat – melyre hét hónap áll rendelkezésre – helyi vállalkozó végzi. Nagy László Csaba, a 4-es választókerület képviselője örömét fejezte ki annak kapcsán, hogy sor kerül erre a fejlesztésre, hiszen a pályázatnak köszönhetően biztonságosabb és egyszerűbb lesz a közlekedés a Péterszegi út környékén. Az esetleges többletköltségeket a 2021. évi költségvetéséből biztosítja az önkormányzat.

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap