A Bajnokok Ligájában mérettette meg magát az MVFC

Nem mindennapi eseménynek adott otthont a Pálfi István Rendezvénycsarnok október második hetében. Az MVFC Berettyóújfalu magyar bajnokként indulhatott az UEFA által rendezett Bajnokok Ligájában, ahol spanyol, orosz és kazah csapatokkal mérte össze tudását.

A spanyolok ellen kezdtek

 

Október 8-án az ElPozo Murcia ellen léptek pályára Trencsényi Jánosék. A spanyolok hamar, négy perc után megszerezték a vezetést, majd néhány minutummal később tovább növelték előnyüket. A folytatásban többször lőttek kapura az MVFC játékosai, a mérkőzés végén kapus nélkül próbáltak eredményesek lenni, gólt azonban nem sikerült szerezniük. Ellenben a Murcia-nak, akik a második félidőben háromszor is a kapuba találtak, így kialakítva az 5-0-s végeredményt.

 

Megszületett az első újfalui gól

 

Október 9-én az orosz SC KPRF ellen játszott a magyar bajnok. Az első félidőben több szép támadást is vezetett az MVFC, Mezei Dávid számos védést bemutatott, gólt azonban ismét az ellenfél szerzett, így ők vonultak 2-0-s előnnyel pihenőre. A második játékrészben végre hazai találatnak is örülhettek a szurkolók, Rafael Henrique Da Silva, azaz Rafinha volt eredményes. A folytatásban hiába védekezett jól a Berettyóújfalu, és védett többször is Mezei Dávid, a meccs végén az oroszok örülhettek, akik 5-1-re nyerték meg az összecsapást.

 

A kapusok domináltak

 

Az utolsó mérkőzésen, október 11-én a Kairat Almaty várt a hazaiakra. A kazah csapat már a negyedik percben vezetett, amit az MVFC helyzetei követtek, gól azonban nem született ezekből. A 14. percben Gabriel Souza Dos Santos volt eredményes a vendégeknél, akik így 2-0-ára vezettek a félidőben. A második játékrészben a kapusoké volt jobbára a főszerep, akik több védést is bemutattak. Ennek ellenére a Kairat Almaty a 29. minutumban is gólt szerzett, ezzel beállítva a 3-0-s végeredményt.

 

Sok dologban még fejlődniük kell

 

Az MVFC edzője, Sergio Mullor Cabrera úgy véli, mentális, taktikai és erőnléti dolgokban kell még javulnia csapatának. – Ez a sorozat tapasztalatszerzési szempontból volt fontos, nagyon jó együttesek ellen játszottunk. Ha a következő találkozókon úgy megyünk ki a pályára, hogy semmit nem tanultunk ebből a három meccsből, akkor semmit nem ért az egész. Láttuk azt, hogy akárhol is vagyunk – edzésen, bemelegítésen, mérkőzésen –, mindig a határainkat kell feszegetni – nyilatkozta az újfaluiak mestere.

A Futsal Bajnokok Ligája 4. csoportjából az orosz együttes kilenc, a spanyol hat, a kazah három pontot szerezve jutott tovább a legjobb 16 csapat közé, az MVFC három vereséggel búcsúzott a sorozattól.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap