Több mint hatvanezren fürdőztek a Bihar Termálligetben

Az idei strandszezon hagyományosan május elsején indult, és az idény alatt teljes kapacitással működött, és a jó idő miatt egészen szeptember 15-ig tartott.

Néhány külső és belső medence azonban a szezonzárást követően is tovább üzemel, hiszen a Bihar Termálliget Strand és Termálfürdő egész évben nyitva tart. A látogatói létszám idén elérte a 61 ezer főt. A legmagasabb látogatószám augusztusban volt, e hónapban majdcsak 21 ezren vették igénybe a fürdő szolgáltatásait. A strand árbevételeit tekintve hasonló eredményeket hozott, mint a 2018-as esztendő. A strandbüfé azonban 15 %-os emelkedést mutat. A látogatói létszámot továbbra is legfőképpen az időjárás befolyásolta. Májusban csupán 3 ezren fürdőztek a városi strandon. Június közepétől táborok sokasága zajlott Berettyóújfaluban és az egyik kedvelt célpont ezúttal is a fürdő volt. A strandolók között volt Budapestről, Debrecenből, Derecskéről, Gesztről, Sápról, Nagykerekiből, Berekböszörményből, Zsákáról, Komádiból, Csökmőről, Esztárról, Bakonszegről és Sárándról érkező vendég is. Külföldi vendégek is előszeretettel vették igénybe a termálliget szolgáltatásait, Romániából, Németországból, Hollandiából, Svédországból is ellátogattak a fürdőbe. Az idei szezont Pintér Timi nyitotta, de volt Vakáció indító R&B Party, Brazil-Latin Karnevál, Retro Beach Party, Afrika Showtánc, Mulatós Fürdőbál, Liget Szépe és Aqua Zumba is. Többféle rendezvényt is szerveztek cégek, egyesületek. Itt kapcsolódtak ki az Észak-magyarországi Közlekedési Központ dolgozói, a Tama Hungary Kft. családjai, de szerveztek néptánctábort, nemzetközi néptánctalálkozót, nyugdíjas találkozót, „NAV gyermekeiért” napot és méhész találkozót. Táborok sokaságának is helyt adott a strand: volt kézilabda, foci, Erzsébet-tábor, birkózó, valamint úszó tábor is.

A legforróbb augusztusi hétvégéken rekordszámú fürdőző szórakozott a termálligetben. A legnagyobb rendezvény a fürdőben idén is a Liget Szépe választás volt, ekkor több mint kétezren voltak a strandon. Az augusztus 20-a utáni időszak sem hozott nagymértékű visszaesést, a jó időnek köszönhetően ezután is sokan választották kikapcsolódásuk helyszínéül az újfalui fürdőt.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap