Mentőtiszti autó állt szolgálatba az ügyeleti ellátásban

Berettyóújfaluban a háziorvosi ügyeleti ellátást az Orvosi Ügyelet Egészségügyi Szolgáltató Nonprofit Kft. biztosítja 2008. január 1. óta.

A lakosságnak, önkormányzatoknak folyamatos biztonságot, illetve stabilitást nyújtó egészségügyi szolgáltató mára országos szinten is jegyzett. Muraközi István az autó bemutatásakor úgy fogalmazott, az együttműködés létrejöttének legfontosabb célja a folyamatos, minél magasabb színvonalú ügyeleti ellátás nyújtása az itt élőknek.

Dr. Csige Imre szakmai vezető elmondta, az önkormányzattal együttműködve folyamatosan arra törekednek, hogy magasabb szakmai színvonalon tudják nyújtani az ügyeleti alapellátást. A most bemutatott autó az emelt szintű sürgősségi ellátást erősíti meg, egy mentőtiszt, egy ápoló áll szolgálatban a meglévő orvosi kocsi mellett. Ha egyszerre több beteghez kellene kivonulnia az orvosinak, abban az esetben riasztják a mentőtiszti autót, mely ugyanolyan ellátást tud biztosítani mintha az ügyelet érkezett volna a helyszínre – hangsúlyozta Csige Imre. Elmondta azt is, az eszközparkja teljesen megegyezik az orvosi ügyeletével. A berettyóújfalui központi orvosi ügyelet ellátási területe Berettyóújfalu, Bakonszeg, Bihardancsháza, Bihartorda, Darvas, Fúrta, Gáborján, Hencida, Mezősas, Nagyrábé, Sáp, Szentpéterszeg, Váncsod, Vekerd és Zsáka településekre terjed ki. Az ügyelet munkanapokon 16:00-8:00 óráig, míg hétvégén és munkaszüneti napokon 24 órában folyamatosan áll a lakosság rendelkezésére. A berettyóújfalui ügyeleti központ az elmúlt évben összesen 1100 beteget látott el, havonta átlagosan 80 esettel, 576 ügyeleti órában.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap