Újra bajnok az MVFC

A magyar futsal NB I-es bajnokság idei páros döntője igazi futsal ünnep volt. A nézőknek nem lehetett panaszra oka, hiszen igazán kiélezett mérkőzéseket láttak. Öt döntő, három győzelemig. A bajnok pedig az MVFC lett, besöpörve negyedik ilyen címét is.

Az első bajnoki döntőt az MVFC nyerte

Mezei József csapata óriási sorozat után van, hiszen nem talált legyőzőre a bajnokság eddigi két szakaszában, sőt a csoportjában nyolc győzelmet aratott, ami tekintélyt parancsoló. A bajnoki döntőbe a rájátszás két csoportgyőztese, az ország két legtávolabbi csapata, az MVFC és a szombathelyi Haladás jutott, ahol három győztes meccsig folyt a vetélkedés. Ahogy azt várni lehetett kiélezett találkozó volt a május 30-i. Izzott a levegő, és az már az első percekben látszott: mindkét csapat győzni jött. De csak egyiküknek sikerült. Teltház előtt, hazai pályán, döntőnek megfelelő hangulatban, parázs csatákkal, 2:1-re megnyerte az első bajnoki fordulót az MVFC a futsal bajnokságban.

A második…

A második találkozója a párharcnak a Szombathely otthonában volt, ahol ugyancsak nagyon szoros csatában 3-1-re legyőzte újfalut a Haladás. A hazaiak védekezése nagyon jó volt, nem igazán engedték az MVFC-t a kapu közelébe. A hajrában is hatalmas harcok folytak a Haladás Sportkomplexumban.

Hazai pályán újra az MVFC nyert

Rendkívül izgalmas, szoros játék, pattanásig feszült hangulat, igazi emlékezetes futsal örömnap volt a június 6-i bajnoki döntő harmadik találkozója a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Több mint 120 perc játék, hosszabbítás, 10 gól, sok kisbüntető. A játék képe ezúttal is igazolta, hogy az NB I. két legjobb csapata mérkőzik a pályán, a Mezei-Vill FC és a Kútház Haladás VSE. A bajnoki döntő harmadik meccse hazai pályán így már szinte a legfontosabbnak ígérkezett az MVFC számára, hiszen a győztes egy lépésre lesz a céltól. A mérkőzés igazi döntőnek megfelelő hangulatban telt, remek játék volt, sokáig fogják emlegetni a szurkolók is és a játékosok is. A berettyóújfalui futsalosok hosszabbítás után 6-4-re nyertek.

 

Büntetőpárbaj után Haladás győzelem

Az NB I-es futsalbajnokság döntőjének negyedik felvonásán a Kútház Haladás VSE nagy csatában, hosszabbítás után, büntetőkkel diadalmaskodott a Berettyóújfalu ellen. A Haladás az egyenlítésért küzdött, míg az MVFC szerette volna lezárni a versenyfutást. Előbbi teljesült (Kútház Haladás VSE – MVFC Berettyójfalu büntetőkkel 3-2), így eldőlt: Berettyóújfaluban a Pálfi István Rendezvénycsarnokban az ötödik felvonáson bajnokavatás lesz.

 

A mindent eldöntő döntő

 

„Ma este gyertek, gyertek minél többen. Hozzatok magatokkal kereplőt, dudát, dobot, nádi hegedűt… mindegy. Legyünk hangosak. A mai napon nem kellenek nézők! MA SZURKOLÓK kellenek!”

 

Az előző felszólítással buzdította az MVFC a szurkolóit közösségi oldalán a június 13-i döntőre. A cél pedig jelentem teljesítve, ahogy szokták mondani, még a csilláron is lógtak a berettyóújfalui arénában. Ilyen sokan mérkőzésen még talán nem voltak a Pálfi István Rendezvénycsarnokban. Ha az eddigi hazai szurkolói jelenlét plusz egy „játékos” volt a pályán, akkor ez most kettőre sikerült. A Berettyóújfalu esélyeit nagyban növelte, hogy Haladás a párharc negyedik meccsén több kulcsemberét is elvesztette: Milos Simic és Pocaia Henrique egyaránt piros lapot kapott, Dróth Zoltán pedig begyűjtötte ötödik sárga lapját, így egyikük sem játszhatott a mindent eldöntő összecsapáson. A Mezei–Vill-es fiúk pedig kitettek magukért: az ötödik bajnoki döntőt magabiztosan 5-1-re megnyerte az MVFC, így a Futsal NBI hazai bajnoki címét 15 éves fennállása alatt negyedjére kapta meg Mezei József csapata!

 

A félidőben gratuláció és éremátadás is volt. A Bihari Női Futball Klub megnyerte az U15-ös keresztpályás bajnokságot, mégpedig szeptember óta veretlenül szerepeltek. Ez már idén a téli futsal bajokság megnyerése után a második bajnoki címe a csapatnak. Köszönetüket fejezték ki két támogatásban bőkezű település, Berettyóújfalu és Magyarhomorog polgármesterének, valamint Szitkó Róbertnek és Mezei Józsefnek is.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap