Csillagfényes karácsony – virágkötészeti kiállítás

Magyari Anna, Magyari Luca és Turzó Boglárka éneke nyitotta Erősné Bak Szilvia karácsonyi hangulatú kiállítását a Bihar Vármegye Képgalériában. A „Csillagfényes karácsony” címet viselő tárlaton virágkötészeti alkotások sokaságával találkozhatnak az érdeklődők.

A november 26-ai kiállítást Kovács-Győri Zsuzsa nyitotta meg. – Talán nincs is még egy olyan ünnepünk, mint a karácsony, ami szeretne a megszokottság szürke egyformaságától eltérni, és amely évezredek óta nem veszített varázsából. Sőt, úgy tűnik, napjainkban egyre jobban elbűvöli az embert. Felékesíteni a lelket, megenyhíteni a kérgességet, s nyitottabbá válni az örömhír befogadására – ebben segítenek a kellékeink. Előkészíteni mindazt, amink van, hogy méltó helye legyen a Megváltó születésnapjának. Megteríteni asztalt, hogy meghittebb legyen a családi együttlét. Feldíszíteni ajtót, hogy bátrabban kopogjanak be rajta az ünnepre érkezők. Ehhez ad segítséget – tavalyi nagy sikerű kiállítása után – Erősné Bak Szilvia, aki színeket, formákat, ötleteket, hangulatokat, inspirációkat kínál nekünk – mondta el a református lelkipásztor.

A karácsonyi kellékeket megalkotó Erősné Bak Szilvia kedvenc időszaka az advent. Ebben az évben is készült újdonságokkal, melyekkel továbbképzéseken ismerkedett meg, és azóta már hasznosítja is őket. – Idén is adventi koszorúkkal, asztal-, ajtó-, karácsonyfa- és egyéb függődíszekkel készültem. Főleg száraz termések, de nagyon sok kötött anyagot is igénybe vettünk az elkészítésükhöz. Ami újítás, a farmer. Egy farmernadrágot használtam fel adventi koszorú elkészítéséhez, emellett – szintén újdonságként – boros- és pezsgőspohár díszeket is készítettem. A karácsonyhoz a piros, arany színek mindig hozzátartoznak, ebben az évben a legkeresettebb a púderrózsaszín, illetve ami új szín, a fekete – mondta el az alkotó. A virágkötő hozzátette: az alkotás öröme is benne van a kellékek elkészítésében, és akinek adjuk, azt is boldoggá tesszük ezáltal.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap