Birtokba vették az új óvodát

Augusztus 21-én ünnepélyes keretek között adták át a város legújabb intézményét, a Radnóti utcai Székhely Óvodát.

A régi, vályog falazatú épületet lebontották, helyére egy új, korszerű, több mint 600 négyzetméteres, gazdaságosan fenntartható, minden szükséges helyiséget magába foglaló, három csoportos óvoda került. Az óvodai telek mellé tizenkét – köztük egy akadálymentes – parkolót is kialakítottak, ezzel nagyban megkönnyítve a forgalmas reggeleket.

Az átadón elsőként az intézmény nagycsoportosai köszöntötték új óvodájukat versekkel, énekekkel. – Nagyon hosszú ideje vártuk már ezt a napot – fogalmazott megnyitó beszédében Gálné Tóth Klára intézményvezető, aki elmondta: a nyári ügyelet idején érkező óvodások nagy örömmel, mosolygó tekintettel vették birtokba az új épületet. A vezető megköszönte az önkormányzat – építkezés ideje alatt nyújtott – tevékeny segítségét, a kivitelező Generál-építő ’98 Kft. munkáját, valamint a szülők és a gyerekek türelmét. A komplex felújítási program részeként további két intézmény, az Eszterlánc és a Széchenyi Tagóvoda épületének teljes homlokzati felújítása és hőszigetelése, nyílászáró cseréje, valamint a fűtési rendszert ellátó kazánok cseréje is megtörtént a 2017/2018-as nevelési év kezdetére - emlékeztetett városunk polgármestere. Muraközi István a megnyitó kapcsán elmondta, az ebben a ciklusban Európai Uniós és hazai forrásból megvalósuló projektek, mint a Felnőtt háziorvosi rendelő felújítása vagy az óvoda újjáépítése, az itt élők életminőségének javítását szolgálják minden korosztályban.

Az építkezés egy éve alatt az óvodások a kórház területén lévő régi bölcsőde felújított épületét használhatták. Muraközi István ezért megköszönte az itt dolgozók, a gyermekek, a szülők türelmét és megértését.

Az ünnepélyes átadáson Rákóczi Jenő római katolikus plébános és Szabóné Nagy Andrea református lelkész mondott áldást.

 

KHSz

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap