A Piruett Tánc Stúdió hírei

Ez történt az elmúlt hónapokban – a Piruett Tánc Stúdió hírei

 A tavaszi versenyszezonban összesen 10 versenyen vettünk részt nagyjából 50 versenyzővel, 15 show tánc koreográfiával, a legkisebbektől (8 éves) a legnagyobbakig (18 éves) szóló, duó csoport és formáció kategóriákban, gyerek junior és felnőtt korosztályban.

 A versenyek között vannak minősítő versenyek és ranglistás megmérettetések is, amelyről kvalifikálhatjuk magunkat a világbajnokságra.

A szezont február 24-én kezdtük Üllőn, az IDF táncszövetség országos pontszerző versenyén, ahol 33 versenyző 12 koreográfiával képviselte az egyesületet. A lányok 2 aranyat, 2 ezüstöt és 3 bronzérmet hoztak el a többi döntős helyezés mellett. A Magyar Divat és Sporttánc Szövetség országos pontszerző versenyéről – 49 versenyzővel és 14 koreográfiával – összesen 11 dobogós helyezést sikerült elhoznunk. A Táncfieszta nevezésű Táncbörzén elnyerte a fődíjat és különdíjat is kapott egyesületünk. Az Euro Show Dance Fest nemzetközi versenyén (Szerbia) 21 piruett versenyző 13 koreográfiával indult és 13 dobogós helyezéssel tért haza (8 arany, 2 ezüst, 3 bronz és egy különdíj). Magyarkanizsán román, szerb, szlovén, horvát, ukrán és lengyel ellenféllel is összemértük a tudásunkat.

 

Áprilisban három hétvége alatt összesen öt versenyen vettünk részt.

 

Április 7-én az IDF magyar bajnokságán szerepeltünk Üllőn, ahol 2 arany, 3 ezüst, 1 bronz, egy negyedik, két ötödik és két hatodik hely megszerzése mellett az összes nevezett koreográfiával (11 tánc) kvalifikáltuk magunkat a májusi horvátországi IDF Világbajnokságra. A Revolution Dance Cup nemzetközi minősítő versenyen 13 koreográfiával képviseltük az egyesületet. Ebből 11 arany, egy ezüst, egy bronz minősítést szereztünk, és immár harmadik alkalommal sikerült elnyernünk a legsikeresebb tánciskola fődíját a 3 kategória legjobbjai, valamint számos szponzori különdíj mellett. A nádudvari Rubin Cipők országos táncversenyen a piruettet 32 táncos 10 koreográfiával képviselte. Összesen hét rubin és három arany minősítést szereztünk a lányokkal. A nyíregyházi Abigél nemzetközi minősítő táncversenyen csak 6 koreográfiával és 7 fővel neveztünk, mivel ezt a versenyt most szerettük volna először kipróbálni, de nem bántuk meg. Négy kiemelt aranyat, két aranyat, két versenyzői különdíjat kaptunk, valamint az edző Simonyi Kitty koreográfusi különdíjat nyert. A debreceni Év Tánca minősítő versenyen 10 koreográfiával indultunk. Mindegyik aranyat ért, ezen felül szponzori különdíjat kaptak a szólisták, év táncosa címet, év táncosai csapatban címet, egyéni és csoportos fődíjat szereztek a lányok és edzőjük, Simonyi Kitty megkapta az Év koreográfusa címet.

A világbajnokság előtti utolsó versenyünkön, az MTMSZ magyar bajnokságán 20 táncossal,10 koreográfiával indultunk és 8 dobogós helyezéssel tértünk haza.

Az IDF show tánc világbajnoksága a horvátországi Pulán került megrendezésre május 23-27. között. Több ezer versenyzővel egyszerre három színpadon ment a verseny. A Piruettesek ismét szépen szerepeltek. 32 versenyzővel, 11 koreográfiával képviselték a hazai színeket és sikerült háromszor is a dobogón végezniük, így három második helyet hoztak haza, emellett két negyedik, egy ötödik és két hetedik helyet. Világbajnoki második lett a Szent Korona gyémántjai youth formáció, a Légycsapó youth kiscsoport és a Dollárok junior csoport. A verseny mellett volt lehetőség pár nap városnézésre és a tengerparton egy kis kikapcsolódásra is.

Hagyományos évzáró gálánkat június 11-én a Kölcsey Központban rendezzük.

 

 

 

Képünkön:

A berettyóújfalui táncosok: Daróczi Sára (felnőtt show szóló 5. hely, felnőtt duó 4. hely és felnőtt csoport 4. hely), Gál Petra, Lakatos Tamara, Nagy Sára, Papp Panna (Légycsapó, Korona II. hely). A lányok felkészítő tanárai: Madarász András (akrobatika) és Simonyi Kitty, sporttáncok mestere és 4-szeres nívódíjas táncpedagógus.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap