Mesék Biharországból

„Mesék Biharországból” – ezzel a címmel tartottak könyvbemutatót és kiállításmegnyitót a Mozi Galériában. A kötetet Bihari Csaba író és Rácz Anikó illusztrátor készítette. A könyv folytatása egy 2016-ban bemutatott könyvnek, amelyet Falusi Mesék címmel ismerhet a közönség.

– Az előző könyv folytatásaként megmaradt a mesés vonal, manós mesék is szerepelnek az új kiadásban. A Bihari települések legendái, meséi vannak a központban. A lakhelyemen, Mezősason és Furtán, ahol dolgozom, hallottam már sok olyan mondát, melyeket régóta szerettem volna megírni. Összesen hét településről gyűjtöttem különböző történeket. Tanítói pályám miatt elsősorban gyerekeknek készültek a mesék tanító célzattal – mondta a könyv írója, Bihari Csaba. Az illusztrátor Rácz Anikó hozzátette, ez már a második közös munkájuk Bihari Csabával. A mesék nagyon inspirálóak, ezért mindig az olvasásuk után kezd a képek elkészítéséhez.

A rendezvényt Kocsis Csaba népművelő nyitotta meg, valamint vendégként vett részt a nagyváradi Europint Könyvkiadó és Nyomda vezetője, Derzsi Judit is. A bemutatót énekével Balázs Amarilla színesítette, majd a Kacor Citeraegyüttes előadása zárta a rendezvényt.

 

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap