Majális színes programokkal

Városunkban idén is színes, egész napos ünnepi programsorozattal várták a majálisozni vágyókat.

A BUSE pályán labdarugó tornával, koncertekkel, főzőversennyel és sztárfellépőkkel hangolódhattunk a munka ünnepére. A nyári hangulat idén sem maradhatott el, a kulturális programok mellett több versenyen is lehetett indulni. A kispályás futballtornára amatőr csapatok jelentkezését várták, a győztes végül a Máté Blue csapat lett. Idén is volt süti sütő verseny és főzőverseny is. Utóbbira azokat várták, aki szívesen vállalkoztak népi ételek készítésére. Több csapat is versenyzett a győzelemért. Az elkészített különlegességeket háromtagú zsűri értékelte. A Május Fakanál Főzőverseny győztese ebben az évben a berettyóújfalui Méhész Egyesület kameruni birkapörköltje lett. Amíg a főző-, és a fociverseny zajlott, a színpadon helyi csoportok műsorai követték egymást. Műsorral kedveskedett a közönségnek a Berettyóújfalui Ifjúsági Fúvózenekar, Szűcs Judit, az Igazgyöngy Alapítvány hastánc csoportjai, a Rengő Néptáncegyesület, valamint a Diószegi  Kis István Református Általános Iskola tánccsoportjai. A Berettyóparti Nyugdíjas Egyesület Hagyományőrző Népdalköre is részt vett a műsorok sokaságában. A hangulatot tovább fokozta színes  produkciókkal a Piruett Táncstúdió és a Bajnóca Néptánc Egyesület.

A nap közepéhez érkezve „Jó ebédhez szólt a nóta”. Ifj. Miczura Károly és zenekara zenélt, valamint közreműködött Szabó Eszter és Drágán Lajos nótaénekes. A jó hangulatú nótaszó után a Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete Senior tánccsoportja következett. A folytatásban a több mint kétszáz éve alakult és közel harminc tagból álló nagycirkusz, a Circo Grande Colosseum szórakoztatta a közönséget. A Transzilvániából érkező társulat márciusban már járt városunkban, a majálison a cirkusz artistái léptek színpadra. A délután egyik kísérőprogramjaként Kádár Ferkó fotószínházánál bújhattak korabeli öltözetekbe és fényképezkedhettek az érdeklődők. Kádár vitéz leszármazottja 11 éve járja fotószínházával a világot, hogy családjával együtt örömet szerezzenek az embereknek. A nagycirkusz artistáinak előadása után gólyalábasok lepték el a BUSE pályát. A Langaléta Garabonciások világraszóló és egyedülálló produkcióval érkeztek, interaktív módon játszottak együtt a közönséggel.

Az idei majálist három koncert is színesítette. Elsőként az X-Faktor 2012-es győztese, Oláh Gergő lépett színpadra. Ezt követően a berettyóújfalui születésű, a Megasztár 2005-2006-os szériájában résztvevő Warga Pisti énekelt. Záró produkcióként a Komádiból érkező NeXt Day zenekar foglalta el a színpadot. A vidám, pozitív, humoros pop-punk együttes közel egy órán keresztül szórakoztatta a közönséget.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap