Ha április, akkor Critical Mass

2006 óta minden áprilisban, a Föld napjához közel eső szombaton szervezi meg a Bihari Természetbarát Egyesület a Critical Mass kerékpáros felvonulást, melyet városunkban túra, esti felvonulás és „Fuss a Fényben” közös futás is színesít.

Április 28-án, szombaton végre az időjárás is kedvezett a rendezvénynek. Így a család apraja-nagyja mellett az amatőr kerékpározás szerelmesei és profi kerékpárosok is gyülekeztek a Bihari Múzeum udvarán, hogy immár 12. alkalommal együtt tekerjenek. A rendezvény résztvevői a közlekedés célú, mindennapos kerékpározás népszerűsítéséért és a várost érő forgalmi terhelés, a szmog csökkentéséért is demonstráltak.

Az országban talán egyedülálló módon az idei reggeli felvonulást követően – mely kerékpáros útjainkon zajlott – ismét egy kerékpártúra követett. Ezúttal Pocsaj irányába tekertek a bringások, ahol megkeresték a Kopasz-dombot és a Zsófia forrást is. Kalória utánpótlásról az Esztári Polgármesteri Hivatal gondoskodott, akik finom ebéddel várták a túrázókat. A több mint 60 km-es távot teljesítők legfiatalabb tagja 9, míg a legtapasztaltabb kerékpáros 60 év fölötti volt.

Este 8 órától ismét folytatódott a felvonulás, itt már városunk főutcáján rendőrségi- és polgárőrségi biztosítással teljesítették a 10 kilométeres útvonalat a felvonulók, melyhez három futó is csatlakozott. A nap folyamán közel 100 kerékpározni, túrázni vágyó mozdult a Bihari Természetbarát Egyesülettel, akik ezúton is gratulálnak minden résztvevőnek és köszönik meg a segítséget a támogatóiknak. Az elmúlt évek Critical Mass szervezésében oroszlánrészt teljesítő Szathmári Orsi és a legkitartóbb bringások idén is több mint 100 km-t teljesítettek. Támogatók: Bihari Hírlap, Berettyóhír, Berettyó TV, Berettyó Rádió, Kontroll-Sec Kft., Sörkert Fagyizó, Vincze István – Ferromark Kft. – Vaskereskedés, Berettyóújfalui Rendőrkapitányság, Berettyóújfalui Polgárőrség, Esztár Község Polgármesteri Hivatala.

 

Bihari Természetbarát Egyesület

NS

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap