Oldal nyomtatása


A Perspektíva Festőkör bemutatkozó tárlataA 2018-ban alakult Perspektíva Festőkör tagjai mutatkoznak be a Mozi Galériában szeptember 18-án nyílt új tárlaton. Az alkotókör „Az egész életen át tartó tanuláshoz hozzáférés biztosítása” című projekt keretében jött létre.

 

Több százan főztek a Tájak-Házak-Ízek FesztiválonHatvankilenc főzőcsapat háromszáz versenyzője és kétszáznál is több tájjellegű étel készült szeptember 14-én a Tájak-Házak–Ízek Fesztiválon a Morotva Ligetben.


A kilencvenedik születésnapján köszöntöttékSzeptember 13-án ünnepelték Kapa Istvánné Dömösi Mária 90. születésnapját a berettyóújfalui Fényes-házban.A jeles alkalmon a város nevében Bónácz János alpolgármester és Körtvélyesi Viktor jegyző, valamint az intézmény vezetője Karalyos Krisztina is köszöntette a szépkorú hölgyet.

 

Letették a Berettyóújfalu - Tépe közötti kerékpárút alapkövétSzeptember 6-án letették a Berettyóújfalu-Tépe kerékpárút szakasz alapkövét. 2020 nyarára a már meglévő Debrecen–Tépe és Berettyóújfalu–Nagyvárad közötti kerékpáros útvonalak kiegészülnek, így folyamatossá válik a kerékpáros összeköttetés Debrecen és Nagyvárad között.


A ciklus utolsó képviselő-testületi üléseSzeptember 12-én tartották a 2014-2019-es önkormányzati ciklus utolsó képviselő-testületi ülését. Tárgyaltak a város pénzügyi helyzetéről, és az elmúlt évek gazdasági programjának végrehajtásáról is.

 

Választási tájékoztatóA 2019. október 13. napjára kitűzött helyi önkormányzati választással kapcsolatban a választópolgárokat az alábbiakról tájékoztatom:


Hírek a KÖSZI-bőlBerettyóújfalu Város Önkormányzata a nyári szünetben, 2019. június 17. és 2018. augusztus 16. közötti munkanapokon, 46 napon keresztül (korcsoportonként eltérő időszakban) biztosította a hátrányos és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, valamint – a Képviselő-testület döntése alapján – a gyermekvédelmi kedvezményre jogosult gyermekek részére is az ingyenes szünidei étkezést.

 

Felhívás tűzifa igénylésreBerettyóújfalu Város Önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságával folytatott egyeztetés nyomán az önkormányzat megkapta a büntetés-végrehajtás új egészségügyi központja beruházás helyéről kitermelt famennyiséget.


Eldőlt a sorrend a szavazólaponA helyi önkormányzati választások egyik fontos dátuma a szeptember 9-e, eddig volt ugyanis lehetősége az egyéni jelölteknek az ajánlóívek leadására. Aláírásokkal augusztus 24-től, az erre hitelesített és kiadott íveken lehetett támogatni a jelöltek indulását.

 

Új tárolókban gyűjthetünk szelektívenSzeptember közepétől kezdődően minden berettyóújfalui háztartásba eljuttatja a önkormányzat azt a 120 literes szelektívhulladék gyűjtő edényzetet, amely ezután a sárga zsákos szelektív gyűjtést váltja a városban.

További hírenik...