Oldal nyomtatása


Megújult a Szülészet-nőgyógyászati osztályMegújult formában várja a kismamákat és hozzátartozóikat a Gróf Tisza István Kórház Szülészet-nőgyógyászati osztálya.

 

Megújult köntösben a zsinagógaA zsinagóga felújítási munkálatai már korábban elkezdődtek és jelenleg is tartanak. Az épületet eredeti állapotában kívánják helyreállítani.


„Emlékezz és Emlékeztess” – Elindult a Trianon emlékévBerettyóújfaluban is kezdetét vette a Trianoni emlékév. A száz éves évforduló alkalmából egy előadássorozatot indítottak útjára a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. Az „Emlékezz és Emlékeztess" elnevezésű programsorozat célja, olyan rendezvények életre hívása, mellyel az egykori események minden korosztály számára elérhetővé és befogadhatóvá válnak.

 

Hulladékgyűjtés szelektíven – beltéri gyűjtőket ajándékozott az önkormányzatIlyen beltéri, szelektív hulladékgyűjtő edényeket ajándékozott városunk önkormányzata Berettyóújfalu oktatási intézményeinek. A három különálló, egyenként 80 literes kukákat, valamint a 3x60 literes állomásokat február 13-án adták át a bölcsőde, óvodák, általános és középiskolák, illetve a zeneiskola képviselőinek.


Jubiláló jégkorong kupaTizedik alkalommal adott otthont a műjégpálya a Morotva Ligeti Jégkorong Kupának. A jubileumi programot ebben az évben is magas színvonalú, sportszerű és jó hangulatú versennyel tisztelték meg a résztvevő csapatok.

 

Szép magyar beszédA szép magyar beszédüket mérték össze a diákok a Kazincy Ferencről elnevezett verseny területi fordulóján.


A harmadik helyről vág neki a tavaszi folytatásnak a BUSEA téli felkészülés időszaka folyik a Berettyóújfalui Sportegyesület csapatánál. A BUSE játékosai január közepe óta edzenek megint együtt, programjukban – a tréningek mellett – több edzőmeccs is szerepel.

 

Kezdődhet az Északi Ipari Park építése – üléseztek a képviselőkEredményes az ipari park építésére kiírt közbeszerzés, rendeletmódosítások, beszámolók elfogadása, támogatás nyújtása. Többek között ezekről született döntés a január 30-i képviselő-testületi ülésen.


72.500 euróból újultak meg közszolgáltatások BerettyóújfalubanJanuár utolsó napján tartották a „Közigazgatási híd a román-magyar határmenti városok között” című projekt zárórendezvényét a városháza nagytermében. Az öt települést magába foglaló pályázat összköltsége 362.500 euró volt, amely egyenlő arányban oszlott el a résztvevők között.

 

Átadták a zöld város projekt helyszíneitÜnnepélyes keretek között január 31-én adták át azt a tíz helyszínt, amelyek a „Berettyóújfalu, az egészséges zöld város” címet viselő projekt keretében 700 millió forintból újultak meg. A szalagot Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Vitányi István országgyűlési képviselő, Muraközi István polgármester, Bónácz János alpolgármester és Kiss Tamás, a városrész önkormányzati képviselője vágta át. A pályázat átfogó célja a közösségi élet fejlesztése volt a helyi értékek megerősítésével.

További hírenik...