Idén is felkereshetik a betegek a Zsinagóga épületében működő mintavételi pontot

November 23-a óta koronavírus mintavételi pont működik a Zsinagóga Kultúrtér kiszolgáló épületében. A mintavétel – amely kizárólag a háziorvos kérelme alapján történik – hétfőtől szombatig, 8-tól 16 óráig zajlik.

Ménes Dávid mentőtiszt, az Országos Mentőszolgálat Észak-Alföld régiójának regionális kommunikációs munkatársa arról tájékoztatott, hogy az Országos Tisztifőorvos aktualizált eljárásrendje szerint a háziorvos elektronikus felületen leadott megrendelése alapján megy ki a címre a mintavevő egység, illetve bizonyos esetekben, előzetes egyeztetés után lehetőség van arra is, hogy egyeztetett időpontban felkeresse a beteg az Országos Mentőszolgálat kijelölt mintavételi pontját. Ez utóbbi esetben a Mentőszolgálat munkatársai minden érintettel egyenként, konkrétan tisztázzák a mintavétel helyét és időpontját.

 

Jelenleg csaknem 70 statikus mintavételi pont működik országszerte, köztük Berettyóújfaluban is. A háziorvosok által megrendelt járványügyi mintavétel esetén először antigén gyorstesztet végeznek, amelynek pozitivitása bizonyítja a fertőzöttséget. Amennyiben a gyorsteszt negatív, ugyanezen a helyen PCR mintavétel történik, amelyet laboratóriumi vizsgálat követ.

Az Országos Mentőszolgálat egységei eddig már több mint 600.000 mintavételt végeztek országszerte."

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap