72.500 euróból újultak meg közszolgáltatások a városban

Január utolsó napján tartották a „Közigazgatási híd a román-magyar határmenti városok között” című projekt zárórendezvényét a városháza nagytermében.

Az öt települést (Berettyóújfalu, Szarvas, Élesd, Margitta, Sólyomkővár) magába foglaló pályázat összköltsége 362.500 euró volt, amely egyenlő arányban oszlott el a résztvevők között.

A projekt legfontosabb célkitűzése a közigazgatás minőségének fejlesztése, valamint a 21. századi technológiának való megfelelés volt. A fejlesztésre fordítható összeg 85%-a az Európai Regionális Fejlesztési Alapból került finanszírozásra, a többi állami támogatásból, illetve önerőből.

A projektzáró rendezvényen Muraközi István úgy fogalmazott, legfontosabb feladatuk az itt élők, a közjó szolgálata. – Az infrastrukturális fejlesztés, a konzultációs kampányok és konferenciák mellett az öt önkormányzat workshopokat tartott, ahol jó gyakorlatokat mutattunk be egymásnak. Sokat tanultunk egymástól, emellett személyes kapcsolatok is kialakultak – tette hozzá a polgármester.

Todoca Ioan polgármester elmondta, Élesden – a pályázat részeként – eszközbeszerzés valósult meg. A projektnek köszönhetően Margitta számos lehetőséget kapott a fejlődésre hangsúlyozta Botos Sándor polgármesteri tanácsadó. Sólyomkővár község polgármestere, Lasak Benedek úgy fogalmazott, jó tapasztalat volt számukra részt venni ebben a pályázatban, melynek keretében számos dolgot tanultak egymástól. Szarvas városának ez volt az első határon túli projektje – tudtuk meg Prievaráné Mácsár Esztertől. A nemzetközi pénzügyi referens arról számolt be, a pályázaton elnyert pénzösszeget a tanácskozó hangosítására fordították a településen.

Vojtkó Ferenc, a SMAPP Támogató Kft. projektmenedzsere Berettyóújfalu megújult honlapját mutatta be. A weboldal többnyelvű, modern, reszponzív és akadálymentes.

A városháza nagytermében megvalósult fejlesztésekről Sólya László, a Városfejlesztési Iroda vezetője beszélt. A felújított helyiségben új asztalokat és székeket, audiovizuális eszközöket helyeztek el, emellett szavazórendszert is kiépítettek.

Az eseményen a pályázatban, illetve kivitelezésben résztvevőknek emléklappal és egy kisebb ajándékkal köszönték meg a munkáját.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap