Bábszínház, koncert, kézműveskedés a gyermeknapon

Nehézvértes vívótorna, aszfaltrajzverseny, bábszínház és koncert is várta a kisebbeket, nagyobbakat május 26-án a városi gyermeknapon.

A Szent István téren megrendezett eseményen a 2013 óta működő Borosjenői Kádár István Hagyományőrző Íjász és Haditornász Egyesület nehézvértes vívótornával várta az érdeklődőket. Az országos megmérettetésre hazánk több pontjáról – Dombóvárról, Szentesről és Ebesről is – érkeztek versenyzők. Egy párviadal kettő, egy-egy perces menetből állt, a selejtezőkben – tíz harcossal – öt küzdelmet láthatott a közönség. A versengés mellett Kádár vitéz emlékére egy csatajelenetet is rendeztek, ahol jelen volt a katonatiszt leszármazottja, Dr. Kádár Gyula is.

Az arcfestés és aszfaltrajzverseny mellett a gyermeknapon került sor a Bodorka NépmesePont rajzpályázatának eredményhirdetésére. A fiatalok három Szűcs Sándor népmese – a Madárkereső királyfiak, A három testvér és a fekete kutya, valamint a Mátyás király ajándéka – közül választhattak és készíthettek illusztrációkat. A pályázókat négy korcsoportban egy háromtagú zsűri díjazta.

A programok között szerepelt a Lilliput Bábszínház műsora is. Az ugrálóvár mellett volt lufihajtogatás, könyvjelző készítés, játékos feladványok és gyöngyfűzés is. Az idei gyermeknapot Hevesi Imre koncertje zárta.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap