Állami kitüntetésben részesült Dr. Sohajda Attila

A Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést vehette át Dr. Sohajda Attila, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnöke, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Intézeti Gyógyszertára vezetője.

Áder János, Magyarország köztársasági elnökének megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere március 15-e alkalmából a Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozata kitüntetést adta át Dr. Sohajda Attilának, a Magyar Gyógyszerészi Kamara alelnökének, a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Intézeti Gyógyszertára vezetőjének.

 

A Magyar Ezüst Érdemkereszt a független és demokratikus Magyarország érdekeinek elősegítése, valamint támogatása körül kimagasló érdemeket szerzett magyar és külföldi állampolgároknak adományozható, külön polgári és katonai tagozattal. A díjazott Dr. Sohajda Attila 1959. június 1-jén született a Szabolcs megyei Kisvárdán. A Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karán végzett 1982-ben, két évig a Gyógyszerészi Kémiai Intézetben dolgozott, 1984-ben gyógyszerészi kémiából gyógyszerészdoktor lett. Ezt követően közforgalmú gyógyszertárban helyezkedett el a Hajdú-Bihar megyei Komádiban. 1988-ban szerzett gyógyszerhatástanból szakképesítést, majd ugyanebben az évben vállalati szervezés-vezetés szakágból szakközgazdászi oklevelet. 1988-tól a berettyóújfalui Schulek Elemér Gyógyszertár vezetője, majd 1995-től az átalakult Elixír Gyógyszertár személyi jogos gyógyszerésze volt. 2007 óta a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Intézeti Gyógyszertárának vezetője. 1989-től alapító tagja a Magyar Gyógyszerészi Kamarának. Több cikluson keresztül a megyei vezetőség tagja, majd öt éven át elnöke, valamint az országos elnökség tagja, majd 2010-től – jelenleg is – alelnöke. 2005-től vesz részt a Debreceni Egyetemen, 2015-től a budapesti Semmelweis Egyetemen a szakgyógyszerészek képzésében, a gyógyszertár, mint vállalkozás felelős működtetésének gyakorlati tapasztalatait, az ezzel kapcsolatos gondolkodást szeretné átadni a fiatal generációnak. A gyógyszerészi kamara gazdasági munkacsoportjának vezetőjeként folyamatosan vizsgálják a hazai gyógyszertárak gazdasági helyzetének alakulását, a gazdaságilag és szakmailag biztonságos gyógyszertár működtetés lehetőségeit.

Dr. Sohajda Attila mellett ebben az évben további tizenhárom polgár részesült Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetésben.

 

Sz.M.

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap