Újraélesztő eszközzel gazdagodott az újszülött osztály

Újszülött újraélesztő készülékkel bővült a Gróf Tisza István Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályának eszközpalettája.

A tizenkettedik jótékonysági bál bevételéből megvásárolt műszerhez a szükséges inkubátor már korábban a kórház rendelkezésére állt, a két eszköz közösen újraélesztésre és lélegeztetésre alkalmas.

Dr. Makai Imola elmondta, újszülött kortól 10 kilogrammos súlyig csecsemők lélegeztetésére alkalmazható műszerről van szó, amely az újraélesztés eszköze is abban az esetben, ha az újszülött baba légzés nélkül születik. – A csecsemők születésekor fordul elő a leggyakrabban, hogy átmenetileg lélegeztetésre van szükség, viszont tartós lélegeztetésre szoruló gyermeket ebben a kórházban nem látunk el. Hivatalból, a jelenleg érvényben lévő rendeletek alapján el kell küldenünk koraszülött vagy csecsemő intenzív osztályra a babát. A koraszülött mentő megérkezésig azonban biztosítanunk kell, hogy ne érje oxigénhiányos károsodás az újszülöttet vagy akár a mi osztályunkon a csecsemőt. Ennek egy nagyon fontos eszköze ez a készülék. Úgy tűnik, ezzel sokkal biztonságosabb lett az újszülött ellátás kórházunkban – tudtuk meg a Gyermekosztály vezető főorvosától.  

Az új eszközt az intézmény főigazgatója, Dr. Muraközi Zoltán február 28-án adta át a Gyermekosztály és a Szülészet-Nőgyógyászat osztályvezető főorvosainak, Dr. Makai Imolának és Dr. Osváth Péternek. Az újszülött újraélesztő műszerrel egy újabb, a betegbiztonságot növelő beruházás valósulhatott meg kórházunkban.

 

Helyi hírek

^ ^ ^
Copyright (c) 2017 - Bihari Hírlap